м. Київ, вул.Тургенiвська 69

[email protected]

Як усунути засмічення в туалеті

Як усунути засмічення в туалеті

Метод чищення каналізації залежить від типу пробки, яка закупорила трубопровід. Якщо забився унітаз, то проблему вдасться вирішити за допомогою вантуза або хімічної речовини, призначеної для таких цілей. При забитому трубопроводі доведеться добре постаратися, застосовуючи сантехнічний трос. Інші способи, рекомендовані для усунення засмічення в туалеті, не ефективні, тому витрачати на них час не потрібно.

Як прибрати засмічення в туалеті вантузом

По можливості завжди починайте видалення пробки в каналізації за допомогою більш простого способу. Для ліквідації локальної закупорки просвіту стічної системи в унітазі або трубі таким рішенням буде вантуз. Пристосуванням без особливих зусиль можна пробити пробку за кілька рухів.

Усунути засмічення в туалеті

Засмічення, яке утворилося протягом тривалого користування туалетом, цим інструментом усунути не можна. Він здатний проштовхнути застряглий папір, волосся, шерсть, пісок, м’які мильно-жирові і фекальні маси в невеликій кількості. По завершенні процедури промийте систему, спустивши воду з бачка. Правила користування пристосуванням наступні:

  • не використовуйте один вантуз для унітазів, раковин і кухонних мийок;
  • після того, як побачите успішний результат, зробіть ще пару контрольних рухів для пробивки;
  • при недостатньому ефекті повторіть процедуру.

Видалення дрібних закупорок за допомогою пляшки з пластика

Коли для вирішення проблеми жодного гідного пристосування немає, то вихід все одно знайдеться. Найчастіше пробки виникають в найбільш вигнутих і вузьких місцях системи, одним з них є сифон. Якщо впевнені, що у вас саме такий випадок, то є велика ймовірність впоратися самостійно з даною незручністю.

Для роботи знадобиться пляшка з пластика об’ємом півтора-два літри і трохи зусиль. У наявному бутлі потрібно відрізати дно і добре закрутити кришку – найпростіший саморобний пристрій готовий. Обрізаним кінцем вставте його в зливний отвір і починайте робити рухи вгору-вниз, не виймаючи край з води. За тридцять-сорок секунд такої роботи нещільне засмічення в туалеті вдасться пробити і відновити стік. Особливості та обмеження підходу наступні:

  • Усунути засмічення в туалеті позбутися від закупорки труб таким способом не вдасться;
  • проштовхнути можна лише невелике засмічення.
  • Принцип роботи цього механізму простий: внутрішній повітряний простір пляшки виконує функцію поршня, який штовхає воду. Пробивна сила цього саморобного пристрою невелика, оскільки немає присмоктування до поверхні, як у вантуза. Незважаючи на це, проштовхнути слабку пробку можна. Такий простий спосіб не раз врятує вас, коли поруч нічого не буде зі спеціального обладнання.

Як прочистити засмічення у туалеті за допомогою сантехнічного троса

Нагромаджені протягом декількох років відкладення на стінках труб можна видалити тільки сантехнічним тросом. Щоб зробити це, необхідна пара щільних гумових рукавичок і помічник, який буде подавати трос, забезпечуючи йому натяг. Якщо тросик не буде прямий, то під час обертання почнуть утворюватися петлі, і ви не зможете працювати.

Основні правила проведення процедури

  1. Просування наконечника пристрою по трубопроводу повинне здійснюватися тільки під час обертання.
  2. Кожне засмічення туалету вимагає застосування певної насадки.
  3. Не використовуйте кінцевики з гострими краями (наприклад, з жорсткого розпущеного сталевого каната), щоб не дряпати внутрішню поверхню трубопроводу.

Усунути засмічення в туалеті Так, пробку, утворену щільним предметом або комком (ганчірка, волосся і т.п.), краще витягувати спіралевидним кінцевиком, при цьому вкрутитись в нього, діставати повільно, продовжуючи обертати в тому ж напрямку. М’які і напівм’які нарости видаляються насадкою-йоршом з одночасним промиванням гарячою водою. Тверді кристалічні нарости можна ліквідувати тільки промисловим обладнанням.

Як усунути засмічення в туалеті хімічно-активною речовиною

Якщо є засмічення в сифоні, а у вас немає вантуза, то скористайтеся лужним розчином «Кріт» або аналогічними йому. Не біда, якщо і цього препарату немає, – допоможуть кухонні засоби: стакан соди висипте в слив унітазу і вилийте стільки ж оцту або концентрованого розчину лимонної кислоти. Після закінчення чверті години промийте систему відром гарячої води, але не окропу, якщо труби пластикові.

Не застосовуйте метод, коли унітаз повністю залитий стоками і вони не йдуть з нього – низька концентрація хімічних речовин в такому об’ємі рідини зведе до нуля всі зусилля. Хімічні препарати результативні тільки для випадків, коли є можливість їх влити або всипати в безпосередній близькості до пробки. Правила та обмеження на використання методики наступні:

  • підходить тільки для тих утворень, які здатна розчинити хімічна речовина;
  • для закупорки, що знаходиться в глибині трубопроводу, не застосовується;
  • завершіть успішну процедуру добрим промиванням гарячою водою.

Як прочистити засмічення в туалеті, якщо немає препаратів побутової хімії або найпростіших пристосувань? Коли вдома зовсім нічого не знайшли для ліквідації закупорки водостоку, а магазини вже закриті, залишається остання можливість вирішити проблему: маючи хороші відносини з сусідами, якщо це зручно, позичте у них вантуз або зателефонуйте до нашої компанії Крот-Сервіс в будь-який час доби.

Усунути засмічення в туалеті

Спеціальне обладнання та стопроцентний результат

Для ефективного видалення засмічення водостоку застосовують спеціальне обладнання. У сервісному підприємстві Krot-Service процедура виконується за допомогою автоматичного приводного троса і набору спеціальних насадок. Кожному типу закупорки відповідає свій кінцевик, що дозволяє відкрити просвіт трубопроводу. В одних випадках застосовують спіралеподібні насадки, в інших – функцію свердла. Тому все, що можна витягти назовні, подрібнюють, висвердлюючи. Особливості методики наступні:

  • швидкість результату;
  • дієвість 100%;
  • безпека;
  • чистота в приміщенні.

Як видалити засмічення в туалеті професійно

Бажаєте заощадити час і нерви, відмовившись від ідеї самостійного чищення каналізації або не знаєте, як усунути засмічення в унітазі? Залиште цю роботу майстрам компанії Крот-Сервіс. Швидко, ґрунтовно і недорого приберемо засмічення в туалеті в Києві і області за допомогою спецтехніки. Виконаємо процедуру настільки акуратно, що після нас не доведеться робити генеральне чищення санвузла.

У будь-який час виїдемо за вказаною адресою і без передоплати. При необхідності у нас можна замовити повну чистку стічної системи, що буде актуально для квартир, багатоповерхових будинків, котеджів і офісів, де протягом десятиліть ця процедура не проводилася. Пропонуємо високоякісне обслуговування за прийнятними цінами.

Вид робіт Одиниця виміру Цiна (грн)
1 Прочищення каналізаційних труб (гідродинамічна, механічна) від 10 м.п м.п. 50 Замовити
2 Прочищення вертикальних труб каналізації поверх 330 Замовити
3 Очищення каналізаційного колодязя шт. 200 Замовити
4 Нічний виїзд екіпажу шт. 2900 Замовити
5 Відкачування рідких відходів (жирів) з утилізацією 1 куб. 700 Замовити
6 Регламентне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт. договірна Замовити
7 Аварійне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт договірна Замовити
8 Електромеханічна прочищення каналізації (понад 10 м.п.) м.п 50 Замовити

Замовити прочищення

Крот-сервiс
(097) 559-47-44
click fraud detection