м. Київ, вул.Тургенiвська 69

[email protected]

Як прочистити унітаз від забруднень самостійно

Як прочистити унітаз від забруднень самостійно

Нерідко маленька закупорка стічної системи в туалеті може перетворитися на справжню проблему. Про те, як прочищати унітаз від засмічень власними зусиллями, ми розповімо в цій статті. Вашій увазі пропонуються найбільш ефективні і доступні методи, які випробували багато людей в подібних ситуаціях.

Універсального способу для з’ясування цієї проблеми не існує, оскільки тип пробки визначає методику, яку треба використати, щоб пробити засмічення в унітазі. В будь-якому випадку, потрібно діяти, виходячи з власних можливостей, задіюючи альтернативні способи за відсутності найбільш ефективних. Для досягнення поставленої мети використовують один із методів:

  • механічний;
  • хімічний;
  • термомеханічний.

Як прочистити унітаз за допомогую вантуза чи плаcтикової пляшки

Прочистити унітаз від забруднень самостійно

Найпростішим винаходом для вирішення цієї проблеми буде, звичайно ж, вантуз. Зручне і дієве пристосування усуне пробку, утворену папером, харчовими відходами, фекальними масами, жировими відкладеннями. Щоб пробити унітаз вантузом прикладіть інструмент до зливного отвору і робіть десять-двадцять рухів вниз-вгору, не відриваючи його від поверхні. Але як бути, якщо в господарстві немає цього надзвичайно корисного приладу? Рішенням стане звичайна пластикова пляшка (краще об’ємом 2 – 2,5 літра) з-під води. Зріжте дно, закрутіть кришку – і аналог вантуза готовий. Цим простим пристроєм можна швидко прочистити засмічення в унітазі, потрібно лише натягнути на руку гумову рукавичку чи кульок і вставити пристосування глибше у злив. Потім, протягом двох хвилин інтенсивно здійснюйте зворотно-поступальні рухи.

Результативність цього саморобного пристрою буде дієвою за наступних умов:

  • пробка не утворена великим чужорідним предметом та не є щільною;
  • закупорка розташована у сифоні.

Прочистити трубу в туалеті за допомогою сантехнічного тросу

Прибрати засмічення в унітазі – невелика проблема, а ось коли закупорка знаходиться далеко в трубі, доведеться докласти зусиль. Треба звернутися за допомогою до помічника, який допоможе просунути сантехнічний трос у трубопровід та контролюватиме, щоб під час його обертання не виникали завитки. Помічникові знадобляться щільні гумові рукавички. Важливо знати, як правильно прочистити засмічення в унітазі. Тросик просувається вперед тільки під час інтенсивного обертання.

Прочистити унітаз від забруднень самостійно

Коли забилася каналізація, для усунення локальних щільних закупорок знадобиться пристрій типу гачка або пружини, за допомогою якого вдасться зачепити пробку, вкрутившись в неї і продовжуючи обертання. Далі її слід повільно витягти назовні. Глиноподібні обростання трубопроводу усуваються пристоєм типу йорж. Перед цим треба залити завчасно нагріту гарячу воду (не окріп), яка прибиратиме залишки засмічень.

Побутовий трос має наступні обмеження в застосуванні:

  • не розрахований на випадки, коли причиною засмічення зливної системи став твердий чужорідний предмет;
  • погано справляється з м’якими наростами, навіть за допомогою спеціальної насадки;
  • призначений для усунення точкових закупорень.

Як прочистити унітаз за допомогою хімічних засобів

Коли поруч не виявилося ніяких пристосувань для усунення засмічення в туалеті, вихід все одно є. Якщо закупорка знаходиться в сифоні і є розчинною, то проблему зручно вирішити за допомогою хімічних речовин. Забруднений унітаз можна прочистити, якщо вилити певну кількість миючого засобу у злив. Приблизно за годину пробка розчиняється, а вам залишається лише спустити бачок. Методика буде ефективною, якщо:

  • причиною непрохідності стоку не є чужорідний предмет;
  • пробка утворена розчинними сполуками.

Іноді допомогає термодинамічний спосіб

Прочистити унітаз від забруднень самостійно Ще один простий засіб допоможе, якщо унітаз забився мильно-жировими відкладеннями, і вода, хоч би трохи, йде з нього. Вистачить протягом десяти хвилин промивати його гарячою водою. Сифон – найвужча частина зливу, саме в ньому найчастіше утворюється закупорка. Термічний спосіб буде дієвим, коли у злив потрапляють залишки жирів та їжі з посуду. Не використовуйте окріп – це неприпустимо для труб із пластику.

Як працюють професіонали

Фахівці не мають часу на роздуми, як прочистити унітаз від засмічення. Їх не цікавлять малоефективні способи, тому вони застосовують промообладнання, яке вирішує проблему протягом кількох хвилин у квартирі або котеджі. При точкових засорах, які повністю перекрили відток води, використовують механічний метод. В цьому випадку подрібнюється закупорка спеціальним кінцевиком. Навіть великі сторонні предмети, такі як пластикові пляшки, для майстрів – дрібниця. Вони 100% знають, як прочистити унітаз, який засмітився.

Для забрудненого по всій довжині зливу використовують гідродинаміку. Під напором в сотні бар трубопровід промивають водою, збиваючи навіть скам’янілі кристалічні утворення. Така процедура повертає систему в повністю робочий стан. Дана методика є найбільш сучасною і успішно застосовується на маленьких житлових і великих виробничих об’єктах.

Прочистити унітаз від забруднень самостійно

Вигода при замовленні послуги у профі, замість того, щоб ламати голову, як чистити засмічення в унітазі, полягає в наступному:

  • швидкість виконання;
  • гарантований результат;
  • чистота у приміщенні.

Прочистити забитий унітаз у Києві

Випробувавши всі доступні способи, не зрозумієте, що робити, якщо засмітився унітаз або не знаєте як прочистити раковину? Проблему, що склалася, швидко і ефективно усунуть фахівці компанії «Крот-Сервіс». Повертаємо зливній системі квартири, приватного будинку, офісу найбільшу пропускну спроможність, застосовуючи професійне обладнання. Працюємо чисто та акуратно, не залишаючи бруду.

Виїжджаємо за дзвінком в будь-який населений пункт Київської області, оперативно виконуємо заявки. Не беремо передоплати, гарантуємо кращий результат. Надаємо всі види чистки каналізації, в тому числі: септиків, дренажних полів, вигрібних ям, фільтраційних станцій. Ми знаємо, як швидко прочистити трубу в унітазі від сильного засмічення! Пропонуємо якісне обслуговування в Києві за помірною ціною.

 

Вид робіт Одиниця виміру Цiна (грн)
1 Прочищення каналізаційних труб (гідродинамічна, механічна) від 10 м.п м.п. 50 Замовити
2 Прочищення вертикальних труб каналізації поверх 330 Замовити
3 Очищення каналізаційного колодязя шт. 200 Замовити
4 Нічний виїзд екіпажу шт. 2900 Замовити
5 Відкачування рідких відходів (жирів) з утилізацією 1 куб. 700 Замовити
6 Регламентне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт. договірна Замовити
7 Аварійне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт договірна Замовити
8 Електромеханічна прочищення каналізації (понад 10 м.п.) м.п 50 Замовити

Замовити прочищення

Крот-сервiс
(097) 559-47-44
click fraud detection