м. Київ, вул.Тургенiвська 69

[email protected]

Як прочистити трубу у ванній самостійно

Як прочистити трубу у ванній самостійно

Засмічення труб – неприємне явище, яке виникає в каналізаційній системі через недотримання правил користування водостоком. Забивається каналізація найчастіше шерстю тварин, катишками з одягу, волоссям та іншим дрібним сміттям. Все це перетворюється в грудку, що повністю перекриває просвіт водостоку.

Якщо пробка утворилася в сифоні, а не в самій трубі, то розв’язати проблему можна швидко. У розбірних моделях досить відкрити чашку і прибрати сміття, що скупчилося, але перед цим потрібно під сифон підстелити ганчірку, а зверху неї поставити миску. Це дозволить уникнути попадання води на підлогу. У нерозбірних моделях розв’язати проблему можна за допомогою звичайного дроту, зробивши з нього гачок. Але як же прочистити труби? Варіантів безліч і найефективнішими є: вантуз, хімічні речовини і сантехнічний трос.

Прочищення засмічення в ванній вантузом

Прочистити трубу у ванній самостійно

Для прочищення умивальників і ванн використовується окреме пристосування. Вантуз, застосовуваний для прочищення унітазу, не підійде. Вибирати краще пристрій із великою чашею, оскільки від розміру залежить сила пробиття. Виконується прочищення в кілька кроків.

Насамперед потрібно відкрити воду і трохи намочити поверхню поблизу зливного отвору. Після накрити зливний отвір гумовою насадкою вантуза і почати проробляти рухи вгору-вниз, при цьому чаша не повинна відриватися від поверхні. Завдяки таким маніпуляціям повітря різко потрапляє в зливний отвір і пробиває затор. Робити потрібно обов’язково кілька контрольних прокачувань, навіть при позитивному ефекті першого. Завершується чищення ретельним промиванням гарячою водою. Такий метод застосовувати можна не тільки для чищення, але і для профілактики.

Прочищення труб у ванній тросом

Прочистити трубу у ванній самостійно

Як і у випадку з продуховинами, для видалення в трубах закупорок потрібно використовувати окремий трос. Також знадобляться латексні або гумові рукавички. Є й інші нюанси:

  • щоб не подряпати внутрішні стінки пластикових труб, слід використовувати трос із наконечником у вигляді пружини;
  • зачеплену тросом грудку потрібно діставати через сифон або технічний вхід в трубу, оскільки не завжди вдається витягнути засмічення крізь металеву вставку;
  • трос потрібно весь час розправляти, інакше почнуть утворюватися завитки при обертанні.

Сам принцип чистки не надто складний, але вимагає наявності двох людей. Кінець троса поміщається в отвір для зливу. Далі одна людина обережно проштовхує пристрій вперед, а інша тим часом обертає повільно ручку. Таким чином, трос починає закручуватися, тим самим пробиваючи сміття, що скупчилося. При зменшенні напруги в трубах, необхідно кілька разів просунути трос назад і вперед. Потім пристрій виймається, а зливний отвір рясно промивається гарячою водою.

Після завершення всіх маніпуляцій трос промивається і укладається на зберігання. Якщо процедура не дала бажаного результату, її повторюють ще кілька разів.

Прочищення ванни за допомогою хімічних речовин

Прочистити трубу у ванній самостійно

Усунути проблему можна не тільки механічним шляхом (вантуз, трос), а й хімічним, використовуючи засоби для чищення на подобі «Кріт». Така чистка полягає в їх заливанні або висипання в сифон, очікуванні від 5 до 10 хвилин і змиванні теплою водою. Засоби доходять до пробки і роз’їдають її, а натиск теплої води змиває залишки сміття.

Якщо ж хімічної речовини немає в наявності, то завжди можна скористатися народним методом. Для цього в зливний отвір потрібно насипати півсклянки соди і залити його оцтом, в такій же пропорції. Потім потрібно щільно закрити чимось отвір, щоб хімічній реакції нічого не завадило. Після закінчення 15 хвилин каналізаційну систему слід промити гарячою водою, але не окропом, оскільки він може пошкодити пластик. Такий спосіб ефективний при видаленні мильно-жирових засмічень, але може мати негативний вплив на стан труб.

Промивання гарячою водою усунуть деякі проблеми

Прочистити трубу у ванній самостійно Велика частина засмічень складається з жиру або мильних наростів, їх цілком реально усунути за допомогою однієї лише гарячої води. Вона розтоплює накопичення і змиває його. Для процедури зазвичай досить чотирьох літрів нагрітої води, але не окропу. Більшого результату можна досягти, використовуючи разом з водою механічні засоби, такі як йорж або вантуз. Чистка водою є найпростішим і найдешевшим методом боротьби з засмічення труб магістралей різної геометрії.

Запобігти утворенню пробок

Набагато вигідніше запобігти засміченню каналізаційної системи, ніж його усувати. Але для цього необхідно дотримуватися елементарних правил використання водостоку, а саме:

  • раз на місяць промивати систему гарячою водою і бажано із застосуванням миючих засобів;
  • в зливному отворі встановити дрібну сіточку для затримання сміття;
  • перед купанням тварин, ретельно чистити їм лапи;
  • періодично застосовувати вантуз для профілактики;
  • не мити в раковині або ванній взуття.

Очищення каналізації ванни в Києві

Якщо вам важко провести чистку труб самостійно, то завжди можна звернутися до відповідних фахівців. Наші майстри виконають роботу швидко й ефективно. Їм під силу будь-які засмічення і труби. Виконуємо чистку засмічення каналізаційних систем не тільки в квартирах і будинках, але й офісах, готелях. Послуги надаємо цілодобово кожного дня. Працюємо не тільки по Києву, але й області. Гарантуємо прийнятну ціну, якісний результат і чистоту приміщення після себе.

Пропонуємо замовити комплексне обслуговування каналізаційних систем малому і великому бізнесу, а також приватним особам. Якщо ви дійсно цінуєте свій водостік, бажаєте, щоб він

Вид робіт Одиниця виміру Цiна (грн)
1 Прочищення каналізаційних труб (гідродинамічна, механічна) від 10 м.п м.п. 50 Замовити
2 Прочищення вертикальних труб каналізації поверх 330 Замовити
3 Очищення каналізаційного колодязя шт. 200 Замовити
4 Нічний виїзд екіпажу шт. 2900 Замовити
5 Відкачування рідких відходів (жирів) з утилізацією 1 куб. 700 Замовити
6 Регламентне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт. договірна Замовити
7 Аварійне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт договірна Замовити
8 Електромеханічна прочищення каналізації (понад 10 м.п.) м.п 50 Замовити

Замовити прочищення

Крот-сервiс
(097) 559-47-44
click fraud detection