м. Київ, вул.Тургенiвська 69

[email protected]

Як прочистити каналізацію у приватному будинку

Як прочистити каналізацію у приватному будинку

Як прочистити каналізацію у приватному будинку

В статті мова піде про те, як справлятися з даною неприємністю. Користуючись кожного дня стічною системою у будинку, ви маєте знати, що може стати причиною непрохідності води. Перш за все засмічення утворюється через потрапляння до системи піску, волосся, паперу, жиру, ганчірок, шерсті. Також забруднення може спричинити наповнювач котячих туалетів, хоча це здебільшого стосується багатоповерхових будинків.

Перед тим як починати чистити каналізацію у приватному будинку, потрібно прояснити ситуацію. Якщо вода погано відходить з усіх сантехнічних пристроїв – це означає, що забилася центральна магістраль. Коли ситуація спостерігається лише з одним компонентом системи – засмічення трапилось на певній ділянці. Для усунення закупорки водостоку є декілька методів:

Прочистити каналізацію у приватному будинку

  • механічний;
  • хімічний;
  • термомеханічний;
  • комбінований.

Найпростіший спосіб

Щоб усунути засмічення в розбірному пластиковому сифоні, не потрібно багато зусиль. Це робиться швидко і просто – варто відкрутити пластикову чашу пристрою, попередньо підставивши відро для стікання нечистот. Якщо габарити відра не дозволяють поставити його під мийку, можна пристосувати, наприклад, обрізану пластикову пляшку.

Щоб не відкручувати і верхню частину, обов’язково усуньте залишки пробки між нею і вихідною трубкою. Це можна зробити за допомогою палички, дроту або вузької трубочки, скатаною з паперового листа. Якщо дістатися сифона у ванній проблематично, то волосся, яке закупорило просвіт, можна вийняти гачком з жорсткого дроту. Дотримуйтесь таких порад:

Прочистити каналізацію у приватному будинку

  • виймайте закупорку по частинах, але чим більший клубок ви зможете дістати з першим разом, тим краще піде справа;
  • витягайте засмічення, повільно обертаючи дріт;
  • після проведення процедури промийте водостік великою кількістю гарячої води;
  • для волосся і ганчірок, що застрягли в сифоні, не можна використовувати метод пробивання вантузом, бо це тільки погіршить ситуацію.

Як чистити каналізацію у будинку

Пісок, мулисті накопичення з дрібних частинок, папір – це те, що можна проштовхнути, застосовуючи тиск. Не знаєте, як користуватися вантузом? Це дуже просто: прилад потрібно змочити, прикласти до зливного отвору мийки, ванни чи унітазу, а потім зробити декілька рухів вгору-вниз. І все – питання вирішене. Але пам’ятайте, що в жодному разі не можна використовувати один інструмент і для кухні, і для туалету. Якщо у вас встановлена мийка з двома відділеннями, вам знадобиться ще один вантуз або інший предмет, за допомогою якого можна буде герметично закрити отвір другої раковини. Для усунення щільних засмічень цей метод, на жаль, не ефективний. Тут потрібно застосовувати сантехнічний трос.

Пластикова пляшка допоможе від засмічення

Прочистити каналізацію у приватному будинку

Якщо у вас трапилося засмічення труби, але немає спеціальних приладів, то вийти з положення допоможе звичайна пластикова пляшка ємністю півтора-два літра. Така проста конструкція діє за аналогією з вантузом, проте має меншу пробивну здатність, бо не присмоктується до зливного отвору. Однак часто така річ дуже виручає.

Як це працює? Потрібно добре закрутити кришку, а дно відрізати – інструмент готовий. Обрізаний кінець пристрою прикласти до стоку і швидко зробити десяток-два рухів угору-вниз. При цьому потрібно слідкувати, щоб нижній край при підніманні залишався у воді. Іноді достатньо двадцяти-тридцяти секунд для вирішення проблеми з забиттям каналізації.

Характерні риси методу:

  • підходить тільки для усунення пробок, що утворилися у сифоні;
  • має невелику пробивну силу, тому більш щільні утворення не зможе ліквідувати;
  • безпечний і доступний.

Популярні хімічні засоби

Хімічні засоби для чищення, такі як всім відомий «Кріт», ефективно усувають закупорки локального характеру, які утворилися в сифоні і прилеглому сегменті водостоку. Це дуже просто – засипте необхідну кількість речовини (згідно з інструкцією) в отвір і залиште принаймні на півгодини. Як правило, проблеми такого характеру достатньо легко вирішуються за допомогою побутової хімії.

Кухонні засоби типу «Доместос» відмінно розріджують мильні і жирові утворення. Для цього потрібно влити у злив півсклянки речовини і дати їй подіяти сорок хвилин. Цього часу достатньо, щоб пробка розчинилася. Пам’ятайте, що в кінці будь-якої процедури видалення засмічення систему необхідно промити великою кількістю гарячої води. Цей завершальний етап дозволить змити залишки відкладень і грудок.

Прочистити каналізацію у приватному будинку

Чистка каналізації за допомогою сантехнічного троса

Самостійно прочистити каналізацію таким методом дуже складно. Тут не обійтись без помічника, який буде подавати трос і стежити за тим, щоб він завжди був розправлений і натягнутий. В іншому випадку почнуть утворюватися витки. Бажано такі роботи виконувати в гумових рукавичках.

Якщо ви вирішили прочистити каналізацію в будинку, застосовуючи сантехнічний трос, потрібно пам’ятати:

  • не використовуйте трос із розпушеним наконечником, який може пошкодити пластикові труби, бо подряпана поверхня стане швидко покриватися наростами;
  • дістаючи сміття гачкоподібним наконечником, витягайте його обережно, повільно, і продовжуйте обертання;
  • якщо в каналізаційній системі не передбачено технічних входів, усунути закупорку самостійно не вдасться, в такому випадку не обійтись без спецтехніки.

Замовити чистку каналізації будинку в Києві

Якщо у вашому будинку забилася каналізація, а ви не маєте змоги або бажання самостійно займатися її чисткою, звертайтеся до нашої компанії Кріт-Сервіс. Ми виконаємо необхідну роботу швидко, якісно із застосуванням спеціального обладнання. Наші фахівці усунуть будь-яке засмічення каналізації в приватному будинку, відкачають і почистять вигрібну яму, біологічну фільтрувальну станцію, оглядовий колодязь і так далі. Ми цілодобово і без вихідних надаємо послуги для приватних і юридичних осіб на території Києва та області. Кріт-Сервіс – це якісні послуги за прийнятною ціною.

Вид робіт Одиниця виміру Цiна (грн)
1 Прочищення каналізаційних труб (гідродинамічна, механічна) від 10 м.п м.п. 50 Замовити
2 Прочищення вертикальних труб каналізації поверх 330 Замовити
3 Очищення каналізаційного колодязя шт. 200 Замовити
4 Нічний виїзд екіпажу шт. 2900 Замовити
5 Відкачування рідких відходів (жирів) з утилізацією 1 куб. 700 Замовити
6 Регламентне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт. договірна Замовити
7 Аварійне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт договірна Замовити
8 Електромеханічна прочищення каналізації (понад 10 м.п.) м.п 50 Замовити

Замовити прочищення

Крот-сервiс
(097) 559-47-44
click fraud detection