м. Київ, вул.Тургенiвська 69

[email protected]

Як позбутися жиру в каналізації?

Як позбутися жиру в каналізації?

Є кілька дієвих методів, які допоможуть позбутися жирових відкладень. Всі вони поділяються на механічні, термомеханічні та хімічні. Ми розкажемо, як швидко позбутися від жиру, накопиченого в каналізації квартири чи дому. Від поодиноких засмічень, які концентруються в одному місці, а не по всій трубі, можна позбавитися за допомогою вантуза, який, напевно, є в арсеналі кожної господині. Більш серйозні випадки потребують використання складних методів.

Використовуємо тросик

Метод дійсно дієвий, але одним тросиком навряд чи вдасться обійтися. Обов’язково треба застосовувати допоміжні засоби. Особливо, коли засмічення велике. Якщо засмічення застарілі і знаходяться по всій каналізаційній трубі, слід застосовувати комбінований метод. Він передбачає використання сантехнічного троса зі спеціальною насадкою-йоржем і промивку гарячою водою. При цьому інші види насадок можуть виявитися неефективними. Обертаючись, йорж зніме великі жирові шматки. А гаряча вода, яку тут же слід заливати в каналізацію, змиє дрібні частини. Дуже важливо! Обираючи насадку, зверніть увагу, щоб щетина на кінцях була закругленою. Дешеві варіанти не підійдуть, від них краще одразу відмовитися. Гострі кінці щетини зіпсують внутрішню поверхню пластику, з якого виконані сучасні труби.

позбутися жиру в каналізації

Застосовуємо хімічні речовини

Серед дієвих засобів:

  • «Тірет»;
  • «Містер Мускул»;
  • «Кріт»;
  • «Фейрі»;
  • «Доместос».

Кожна з перерахованих речовин здатна розчинити утворену жирову пробку. Це ефективно ліквідує утворене засмічення в самому сифоні або біля нього. Використовувати такі засоби просто, достатньо вилити півсклянки в зливний отвір і залишити хвилин на 40. Після чого просто промити гарячою водою.

Але якщо справа стосується наростів в декілька сантиметрів, які розташовані впродовж всієї каналізації, звичайний «Фейрі» чи подібний засіб навряд чи будуть ефективними, тим паче використаний один раз. Треба буде впродовж тривалого часу кожен день промивати таким методом та лити не півсклянки засобу, а по бутлю. Погодьтеся, це не зовсім ощадливо. Тому краще одразу скористатися спецобладнанням.

Ефективні методи для зливної ями

Спосіб, який дасть можливість позбутися від засмічення в зливній ямі, – використання каустичної соди. На кубометр води розводять приблизно кілограм засобу. На середню яму потрібно 3-5 кг соди.

ВАЖЛИВО. Роботу слід проводити, використовуючи захисні засоби: маску та рукавички. Адже лужний засіб токсичний та може призвести до хімічних опіків. Препарат слід залити достатньою кількістю води, ретельно розмішати, доки сода повністю не розчиниться. Після цього вилити в яму. Активна реакція відбуватиметься приблизно 5 хвилин. Після чого процедуру можна повторити. Усунути засмічення та жирові відкладення допоможе й асенізаційна техніка. Слід розуміти, якщо яма використовувалася тільки для жирних відходів харчового виробництва, то перераховані методи можуть виявитися неефективними. В цьому разі дешевше викопати нову яму. Перед тим, як намагатися позбутися жирових відкладень, краще проконсультуватися зі спеціалістом. Саме він оцінить результативність того чи іншого метода.

позбутися жиру в каналізації

До кого звернутися в Києві

Якщо виникла проблема – забилася каналізація, в Києві можна звернутися до компанії «Кріт-Сервіс». Професіонали швидко і якісно усунуть проблему. Ціни за роботу сприйнятливі. В розпорядженні компанії професійне обладнання і спеціальна техніка. Послуга доступна мешканцям Києва та області. Спеціалісти «Кріт-Сервіс» швидко та якісно розв’яжуть будь-яку проблему, пов’язану з забитою каналізацією. Серед послуг – чистка вигрібних ям, фільтрувальних установок, септиків, дренажних полів, станцій глибокого біоочищення та оглядових колодязів. Хочете дізнатися приблизну вартість послуги для конкретного об’єкта чи замовити виїзд сантехнічної бригади? Дзвонить за вказаним номером або залишайте замовлення на сайті компанії.

Вид робіт Одиниця виміру Цiна (грн)
1 Прочищення каналізаційних труб (гідродинамічна, механічна) від 10 м.п м.п. 50 Замовити
2 Прочищення вертикальних труб каналізації поверх 330 Замовити
3 Очищення каналізаційного колодязя шт. 200 Замовити
4 Нічний виїзд екіпажу шт. 2900 Замовити
5 Відкачування рідких відходів (жирів) з утилізацією 1 куб. 700 Замовити
6 Регламентне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт. договірна Замовити
7 Аварійне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт договірна Замовити
8 Електромеханічна прочищення каналізації (понад 10 м.п.) м.п 50 Замовити

Замовити прочищення

Крот-сервiс
(097) 559-47-44
click fraud detection